Esrum Kostskole på Sjælland
De børn og unge, der bor på kostafdelingen, har alle behov for omsorg og socialpædagogisk støtte. De vil ofte have sociale og/eller faglige vanskeligheder, og mange vil være alderssvarende udviklet på nogle områder, men ikke andre. Fælles for dem alle er, at de vil kunne profitere af, at kostskolen er kombineret med et skoletilbud på matriklen, hvor der også går dagelever.
Læs mere om friskolen her.
På Esrum Kostskole modtager vi også børn og unge med udviklingsforstyrrelser såsom ADHD, ADD og Aspergers, ligesom børn og unge med dysleksi og adfærdsforstyrrelser er velkomne. Vores børn og unge kommer fra hele landet. Vi har plads til 26 børn og unge. Kostafdelingens målgruppe er børn og unge mellem 11 og 18 år.
Kostskolens målsætning
Vores målsætning på kostskolen er at skabe et trygt, tolerant miljø for både den enkelte elev og for gruppen af unge, hvor vi – ud over at motivere eleverne til at passe deres skolegang – støtter dem til at blive livsduelige i form af at blive demokratiske, kritiske, aktive og selvstændige samfundsborgere med mod på tilværelsen.
På kostskolen samarbejder vi med forældrene om at lære de unge god social adfærd, kvaliteterne ved at samarbejde og det attraktive i det forpligtende fællesskab, hvor vi drager omsorg for, har respekt for og gensidigt opdrager hinanden.
Vi vil gerne åbne de unges øjne for, at der er rigtigt mange muligheder for at bryde ud af en uheldig skole- og livssituation og i stedet lære dem gode og sunde vaner og en god portion selvindsigt og situationsfornemmelse.
Kostafdelingen befinder sig på 1. salen i begge hovedbygningens fløje og udgør dermed et selvstændigt hele, der i det daglige er etage-adskilt fra skolen.
Kostskolens fysiske rammer
Alle værelser er med trådløst internet og TV. Eleverne bor enten på enkeltværelser (de fleste) eller på dobbeltværelser. For nogle er det trygt at starte med at bo på dobbeltværelse, for andre er der rigtigt god læring i – for en periode – at dele værelse med en anden kostelev. Nogle har brug for deres eget værelse fra start af; vi forsøger at tage individuelle hensyn.
Hjertet i kostskolen er ”lejligheden”; et stort stue-, køkken- og alrum, der forbinder de to værelsesfløje. I ”lejligheden” spiser kosteleverne morgenmad. Det er også her man mødes efter skole og planlægger resten af dagen, og det er her, man hænger ud sammen, spiller pool, klaver eller computerspil (vi har spillekonsoller). Det er også her, vi holder elevmøde om torsdagen. Om vinteren tænder vi nogle gange op i brændeovnen.
Med til de fysiske rammer på vores kostskole hører et spændende lokalmiljø, som vi bruger meget aktivt. Vi har fri adgang til Esrum Boldklub – og der er tit en gruppe unge og en voksen oppe og spille fodbold. Vi bor også tæt på den lokale ungdomsskole, på skydeklubben, svømmehallen, rideskolen, bokseklubber og skøjtebanen, som vi bruger tit. Vi har 6 kanoer, og 2 kajakker samt 15 mountainbikes, som vi arrangerer turen i skove med. Om sommeren tager vi tit ud og bader, oftest i Gilleleje.
Læs mere om vores arrangementer, lejrskoler og andre mærkedage her.
Har du spørgsmål til Esrum Kostskole, er du altid velkommen til at kontakte os.