Brev fra Luca, kostskoleelev

Kontakt os

Jeg var teknisk set 14 år, da jeg flyttede ind på kostafdelingen på Esrum Kost- og Friskole, men fyldte 15 år ugen efter.

Jeg var egentligt ikke blevet spurgt, om jeg havde lyst til at flytte ind, min sagsbehandler gav mig valget mellem det her tilbud eller et andet, og da jeg i forvejen boede kort afstand herfra, kendte jeg godt til skolen, og havde faktisk på et tidspunkt været på besøg, da jeg kendte nogen der gik på skolen.

Jeg startede efter en sommerferie, og det var rart, da vi var mange nye der så startede på samme tid. Så kunne jeg føle mig ny sammen med andre, men var også glad for de gamle elever, som jeg vidste jeg kunne lære noget fra.

Da jeg startede, var jeg måske en smule nervøs for at jeg ikke kunne være sammen med mine gamle venner som jeg plejede, men jeg opdagede hurtigt, at jeg fik nye venner på ”Kosten”, og at det ikke var nødvendigt at se mine gamle venner hele tiden, jeg så dem jo de weekender vi havde lukket. Jeg kan godt lide at være social, og jeg tænker lidt på ”Kosten” som at vi elever er en del af en familie, der holder af hinanden.

Da jeg flyttede ind, fik jeg god hjælp af de voksne, da jeg skulle lære at vaske tøj og sådan noget. De sagde at jeg bare skulle spørge, og de har været gode til at hjælpe. De ældre elever hjalp mig faktisk også, så jeg føler jeg blev taget meget godt imod.

Noget jeg er rigtig glad for, er alle de muligheder jeg synes her er. Det er fedt at vi har et træningslokale og en hal, og at man kan få et fitnesskort, og tager i svømmehallen sammen og laver andre aktiviteter. Jeg har det sjovere end jeg havde før.

Jeg har lært rigtigt meget på ”Kosten”, bl.a. at tage bedre hånd om mig selv og blive mere selvstændig. Jeg tror også jeg har fået lidt mere realitetssans.

Et godt råd fra mig vil være, at ”Kosten” er et fedt sted, de venskaber man får her er helt anderledes end dem man ellers har. Så vær åben når du kommer, jeg lover dig, det er de venligste mennesker du vil møde her.

Skriv til os

+45 48 39 09 50