Husorden

Kontakt os

Vores husorden

Vi søger gennem skolens hverdag at give vores elever oplevelsen af, hvad det vil sige at leve i et demokratisk samfund. Det udmønter sig i at vi er fælles om tingene, at alle er lige ansvarlige for at samværet og dagligdagen fungerer på en god måde. Frihed, ansvar og medindflydelse er en del af vores pædagogik.

Når mange børn og unge lever sammen på en kostskole, er det nødvendigt at tage nogle hensyn, som måske ikke er helt de samme som i en privat familie. Derfor har vi en husorden, som vi forventer at samtlige kostelever overholder.

  • Du skal deltage aktivt i skoleundervisningen, og stå op når du bliver vækket og møde i skole til tiden.
  • Det er ikke tilladt at indtage alkohol eller stoffer af nogen art på skolen.
  • Det er ikke tilladt at ryge og/eller vape på skolens område.
  • Tag hensyn til andre kostelever, når du hører eller spiller musik.
  • Du må gerne forlade skolens grund og tage til byen, på besøg eller lignende, men du skal altid lave en aftale med en pædagog om, hvor du tager hen, og hvornår du kommer tilbage.
  • Hvis du har besøg af venner, skal du orientere en af kostlærerne, så de ved hvor mange der er på afdelingen i tilfælde af brand og lignende. Venner skal forlade kostafdelingen senest kl. 21:30
  • Det kan være at du har en kæreste, mens du går på skolen, og det kan godt være en af de andre kostelever. I kan besøge hinanden på værelserne, men må ikke sove sammen på skolen.
  • Der skal være ro otte timer i døgnet, fra kl 23:00 til næste morgen kl 7:00
  • Du må ikke støje eller være til gene for andre i de otte timers ro om natten.

Sengetider

Det kommer an på hvor gammel du er, og hvor god du er til at stå op om morgenen. Det er også afhængigt af, hvor vågen og aktiv du er i skoletiden. Som udgangspunkt er rammerne:

12-13 år skal du være på dit værelse kl. 21:45. Du må gerne se TV, bruge din bærbare pc, hvis du har en, eller læse en bog. Kl. 22:00 bliver lyset slukket og du skal sove.

14-15 år eller 9. klasse er tiden 22:15, og lyset bliver slukket kl. 22:45.

16 år og kun hvis du går i 10. klasse, skal du være på dit værelse 22:45, og lyset bliver slukket kl. 23:00.

Alle elever bliver i øvrigt vækket kl. 7:30, hvor der er en klar forventning om at de står op!

Hvis vi oplever, at du bruger nattetimerne til at være på din mobil, eller din bærbare pc, og dermed ikke får din nattesøvn, vil vi anmode dine forældre om tilladelse til at opbevare din mobil/pc om natten.

Skriv til os

+45 48 39 09 50