Til friskoleelever

Måske kigger du på denne hjemmeside, fordi du og dine forældre (og evt. kommunen) overvejer, om du skal begynde på skolen. Det kan også være, at I overvejer, om du både skal bo på kostafdelingen og gå på skolen.

Hvis du er nysgerrig efter, hvad Esrum Kost- & Friskole er, kan du læse en masse om os på hjemmesiden. Det meste er skrevet både til sagsbehandlere, PPR, forældre, elever og andre interesserede. Lige her på denne side har vi skrevet noget, der mest er rettet til dig som elev.

“Og så skal der stå, at kostskolen ikke er sådan indelukket. At man går til aktiviteter ude i byen, f.eks skydning i Esrum Skydeklub og fitness i Græsted-Gilleleje.” – Drengeelev

Hvem er de andre elever?

De fleste af de børn og unge, der er indskrevet på Esrum, har nogle udfordringer, de ikke har kunnet få løst i deres almindelige skole. Det kan være, at de har svært ved at lære, hvis de er i en stor klasse, hvor læreren ikke har så meget tid til den enkelte elev. De kan også have haft svært ved at enes med klassekammeraterne. De kan have det, der hedder indlæringsvanskeligheder – altså rigtigt svært ved at læse og skrive. Eller have en diagnose, fx ADD, som måske har gjort, at de er kommet langt bagud fagligt.

Samtidig er de – lige som alle andre børn og unge – meget forskellige. Nogle er vildt optaget af computere, nogle elsker at spille fodbold eller gå til fitness, og nogle drømmer om at være med i et musikband. Mange elever siger i øvrigt, at kammeratskabet på Esrum er noget af det, de er allergladest for.

Frihed under ansvar

Den sætning kender du sikkert! Den bruger vi også her på Esrum. Den betyder, at vi selvfølgelig gerne vil have, at du følger de regler, vi har på Esrum, og de aftaler, vi laver med dig. Det betyder også, at du selv har stor indflydelse på graden af frihed (lige som hvis du boede hjemme). Alt det taler vi mere om, når du flytter ind, og vi hjælper dig selvfølgelig med at finde dig tilrette med de – få men vigtige – regler, vi har her på stedet.

Nu spørger du måske, hvad der sker, hvis du ikke overholder reglerne. Det korte svar er, at det afhænger af situationen og eleven. Det vigtige er, at vi altid taler med dig om situationen, fordi vi rigtigt gerne vil have, at du forstår, hvorfor vi reagerer, og du lærer noget af forløbet. En af de gamle elever har sagt det sådan her: ”Der er nogle regler og der bliver stillet nogle krav, men de er ikke urimelige!”

Hvordan fungerer friskolen?

Du kan læse en masse om skolen her. Hvordan grupperne (vi kalder det ikke klasser) er sammensat, og hvilke fag, du skal have. Vi har også spændende valgfag, lejrskole og skilejrskole, som vi arrangerer sammen med kostafdelingen.

For dig som elev er det ekstra vigtigt at vide, at det ikke gør noget, at du er bagud, når du starter på skolen. Vi skal nok hjælpe dig med at få lært det, du skal lære, for at få en 9.-10. klasses afgangsprøve. Selvfølgelig skal du også selv være indstillet på at give den en skalle – men det skal vi nok finde ud af. Vi har også en læselejr, hvis du har svært ved at læse eller måske ikke helt har ”knækket” læsekoden.

Lærerne er gode at snakke med, og de hjælper dig også med de andre ting, du kan have det svært med. Vi plejer også at løse de konflikter, der måtte opstå, på stedet, så de kommer ud af verden. Eleverne siger i øvrigt, at frikvartererne er hyggelige - og så må vi ikke glemme gallafesten og lejrskolen.

Dem kan du også læse mere om under det formelle. Vi må heller ikke glemme, at der er mulighed for at komme og gå på skolen nogle dage for at se og mærke, hvordan det er, før I beslutter jer.

Kontakt

Esrum Kost- & Friskole
Esrum Hovedgade 18
3230 Græsted

+45 48 39 09 50

kontor@esrumkostskole.dk

Cookie- og privatlivspolitik

Åbningstider

Kontoret:
Mandag – torsdag fra kl. 08.30–15.00
og fredag fra kl. 08.30–13.30.

Kostafdelingen:
Eftermiddage efter kl. 15.00, fredag efter kl. 13.00, og i åbne weekender.

Esrum Logo