Regler

Den sætning kender du sikkert! Den bruger vi også her på Esrum. Den betyder, at vi selvfølgelig gerne vil have, at du følger de regler, vi har på Esrum, og de aftaler, vi laver med dig. Det betyder også, at du selv har stor indflydelse på graden af frihed (lige som hvis du boede hjemme). Alt det taler vi mere om, når du flytter ind, og vi hjælper dig selvfølgelig med at finde dig tilrette med de – få men vigtige – regler, vi har her på stedet.

Nu spørger du måske, hvad der sker, hvis du ikke overholder reglerne. Det korte svar er, at det afhænger af situationen og eleven. Det vigtige er, at vi altid taler med dig om situationen, fordi vi rigtigt gerne vil have, at du forstår, hvorfor vi reagerer, og du lærer noget af forløbet. En af de gamle elever har sagt det sådan her: ”Der er nogle regler og der bliver stillet nogle krav, men de er ikke urimelige!”

Lidt forskelligt

Alkohol mm:

Det er ikke tilladt at indtage alkohol eller stoffer af nogen art på skolen.

Ud af huset:

Du må gerne forlade skolens grund og tage til byen, på besøg eller lignende, men du skal altid lave en aftale med en pædagog om, hvor du tager hen, og hvornår du kommer tilbage.

Kæresteri:

Det kan være at du har en kæreste, mens du går på skolen, og det kan godt være en af de andre kostelever. I kan besøge hinanden på værelserne, men må ikke sove sammen på skolen.

Sengetider:

Det kommer an på hvor gammel du er, og hvor god du er til at stå op om morgenen. Det er også afhængigt af, hvor vågen og aktiv du er i skoletiden. Som udgangspunkt ligger landet således:

12-13 år skal du være på dit værelse kl. 21.45. Du må gerne se TV, bruge din bærbare pc, hvis du har en, eller læse en bog. Kl. 22.00 bliver lyset slukket og du skal sove.

14-15 år eller 9. klasse er tiden 22.15, og lyset bliver slukket kl. 22.45.

16 år og kun hvis du går i 10. klasse, skal du være på dit værelse 22.45, og lyset bliver slukket kl. 23.00.

Alle elever bliver i øvrigt vækket kl. 7.30.

Kontakt

Esrum Kost- & Friskole
Esrum Hovedgade 18
3230 Græsted

+45 48 39 09 50

kontor@esrumkostskole.dk

Cookie- og privatlivspolitik

Åbningstider

Kontoret:
Mandag – torsdag fra kl. 08.30–15.00
og fredag fra kl. 08.30–13.30.

Kostafdelingen:
Eftermiddage efter kl. 15.00, fredag efter kl. 13.00, og i åbne weekender.

Esrum Logo