Lejrskole og fester

Lejrskole

Lejrskolen er både for dag- og kostelever. Den ligger typisk i starten af september fra mandag til fredag.

Lejrskolen foregår normalt i Danmark, enten på vandrerhjem eller på koloni. Turen indgår i undervisningen, og vi vægter fagene dansk, kultur og historie. Vi tager på udflugt til spændende steder og har gang i en masse aktiviteter. Men der er også tid til at slappe af og hygge sig. Stort set alle pædagoger og lærere deltager, så det er en rigtig ”ryste-sammen-tur”, som vi kan leve højt på både på skolen og kostafdelingen længe efter.

Gallafest

I november holder hele Esrum gallafest. Festen tilrettelægges af et festudvalg. Alle elever møder op i det fineste tøj, man nu har. Vi pynter huset rigtigt fint. Vores køkken laver en dejlig gallamenu sammen med festudvalget, og det er traditionen, at lærerne denne aften serverer for eleverne – og vasker op bagefter! Vi har lejet DJ og røgmaskine og indkøbt chips i metermål. Og så kører det ellers deruda’ med fuld fart og dans i flere timer. Dageleverne har mulighed for at blive og sove på skolen. Dagen efter spiser vi alle  morgenmad sammen.

Julefest

Esrum holder en meget traditionsrig juleafslutning for alle kost- og dagelever, hvor alle elever kan invitere forældre, søskende og anden familie med. Vi kalder festen for ”Julekro”, fordi vores gamle hus var kro i mere end 60 år, før der blev skole. Køkkenet serverer den helt store men ikke helt traditionelle julebuffet. Efter maden er der koncert med skolens husorkester/musikhold, og aftenen slutter med det traditionelle pakkespil efter de særlige, kærlige Esrum-regler. Derefter er det tid til farvel og godnat.

Sommerfest

Hvert år, når skolen slutter, holder Esrum en kæmpe sommerfest for elever og deres familie. Festen er samtidig skolens dimmissionsfest, hvor vi fejrer vores afgangselever og deres afgangsbeviser. Skolens leder og afgangsklassernes lærere holder taler for eleverne, og nogle gange er der lidt underholdning i form af et lille show. Somme tider holder eleverne også lidt sjov med lærerne. Vores dejlige husorkester/musikhold spiller for os alle sammen og især for de elever, der nu skal forlade Esrum Kost- & Friskole og drage videre ud i livet. Det er en meget smuk og glad aften, men også lidt vemodigt – og der bliver ofte grædt mere end en tåre, når aftenen er ved at være slut.

Kontakt

Esrum Kost- og friskole
Esrum Hovedgade 18
3230 Græsted

+45 48 39 09 50

kontor@esrumkostskole.dk

Cookie- og privatlivspolitik

Åbningstider

Kontoret:
Mandag – torsdag fra kl. 08.30–16.00
og fredag fra kl. 08.30–14.00.

Kostafdelingen:
Eftermiddage efter kl. 15.00, fredag efter kl. 14.00, og i weekenden.

Esrum Logo